KKCZ pita navijače posle nove kazne: Da li treba da igramo pred praznim tribinama?

Delije
Beta

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je danas sa 8.000 evra pošto su navijači ubacivali razne predmete u teren tokom utakmice sa Fenerbahčeom u Top 16 fazi Evrolige u Beogradu.

 

Zvezda je 8. januara u hali Pionir izgubila od Fenerbahčea sa 65:88, a kako je saopšteno, beogradski klub je kažnjen jer su njegovi navijači sa tribina ubacivali predmete u teren tokom utakmice.

Kako se navodi na sajtu Zvezde, prema disciplinskom pravilniku Evrolige, “ovakva vrsta manjeg prekršaja” kažnjava se prvo opomenom, kasnije novčanom kaznom do 30.000 evra, a u slučaju identičnog prekršaja, naredna kazna je igranje utakmice pred praznim tribinama i oduzimanje bodova klubu.

Zvezda je od 2012. godine zbog ovakvih i sličnih prekršaja novčano kažnjavana 13 puta, u iznosu od 76.000 evra, a utakmica sa Laboral Kučom je u hali “Pionir” odigrana bez prisustva publike.

Beogradski klub apelovao je na sve svoje navijače da se primereno ponašaju na utakmicama u Pioniru i Beogradskoj areni.

Napornim višegodišnjim radom KK Crvena zvezda omogućio je svojim simpatizerima, Beogradu i Srbiji evroligaške spektakle i velike utakmice sa Realom, Barselonom, Olimpijakosom, Makabijem… Da li sada kada smo redovni i potpuno ravnopravni članovi evropske košarkaške elite, treba da igramo mečeve pred praznim tribinama? – navodi se u saopštenju Zvezde.

U trećem kolu Grupe E Zvezda će u četvrtak od 20.15 igrati u Atini protiv Panatinaikosa.

Crveno-beli su poslednji na tabeli Grupe E u Top 16 fazi sa oba poraza.