Kleo odbio Partizan, crno-beli našli drugog Brazilca

partizan
sr.partizan.rs

Turbulentan prelazni rok sprema se u Humskoj! Partizan je pokušao da vrati Klea u klub, ali je bivši napadač odbio ponudu. Uprava crno-belih sada želi drugog Brazilca, Markinjosa, ali samo na šest meseci. Kao pojačanje u planu je i Zoran Rendulić kojeg bi i Čukarički hteo da zadrži. Moguć odlazak Branka Ilića u tursku drugu ligu.

 

Uprava Partizana pokušava da dovede nove igrače u letnjem prelaznom roku i pojača linije tima, ali ne ide sve kako crno-beli žele.

List “Sport” objavio je da je Partizan zvao svog nekadašnjeg golgetera Klea, što bi obradovalo navijače, ali se Brazilac sa srpskim pasošem zahvalio crno-belima i rekao da mu je Azija prioritet.

Zato su se crno-beli okrenuli drugom brazilskom napadaču – Markinjosu, a “Večernje novosti” saznaju da je transfer blizu realizacije i da bi on do početka priprema, a to je 15. jun, trebalo da dođe u redove srpskog šampiona.

Ako se to dogodi, zanimljivo, Markinjos će potpisati SAMO šestomesečni ugovor!?

Pozicija napadača je boljka Partizana, ali i zadnja linija. Partizan je želeo Portugalca Gonsala Brandaa, ali ni on nije želeo da dođe, pa je prva opcija Zoran Rendulić, kome je istekao ugovor sa Čukaričkim. Iako je bilo informacija da su on i Partizan blizu dogovora, “Sportski žurnal” saznaje da klub sa Banovog brda ne želi tako lako da se odrekne iskusnog štopera.

Naime, Čukarički mu je ponudio istu sumu novca kao i Partizan, sa mogućnošću da napusti Banovo brdo bez obeštećenja ako mu stigne dobra ponuda iz inostranstva.

To je nova prepreka za Partizan koji bi ovog leta mogao da ostane bez Slovenca Branka Ilića (trenutno najplaćeniji igrač Partizana sa 160.000 evra godišnje), za koga je i te kako zainteresovan turski Geztape, drugoligaš iz Izmira.

Iz Partizana i vest, koju je objavio “Sportski žurnal” da je Nikola Drinčić mogao da ostane u klubu da mu je uprava izašla u susret u vezi sa novčanim zahtevom. Drinčić je tražio istu platu kao i prošle sezone – 132.000 evra, ali je dobio odgovor: Ne može.