Klivlend napravio ‘brejk’ u finalu: Atlanta nemoćna protiv ‘Kralja’, rezervista Smit ubacio osam trojki

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 1:0 u finalu Istočne konferencije u NBA ligi pošto su noćas na gostujućem terenu pobedili Atlantu sa 97:89.

 

Klivlend su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 31 poenom, osam skokova i šest asistencija i Džej Ar Smit sa 28 poena, od kojih osam “trojki” iz 12 pokušaja.

– Kada sam počeo da šutiram i ubacujem, svi u timu su mi rekli da nastavim – rekao je Smit.

Kavalirsi su serijom od 22:4 u poslednjih pet minuta treće i prva dva minuta četvrte četvrtine prelomili utakmicu, a pobedu je “zakucavanjem” obezbedio Džejms u poslednjem minutu.

Tristan Tompson učestvovao je u pobedi sa 14 poena i 10 skokova, Timofej Mozgov sa 10 poena i 11 skokova, a Kajri Irving sa 10 poena i šest asistencija.

U ekipi Atlante, koja je i drugu uzastopnu seriju počela porazom na svom terenu, najefikasniji je bio Džef Tig sa 27 poena. Al Horford ubacio je 16 pena uz sedam skokova, a Pol Milsap 13 poena.

Najefikasniji igrač Atlante u plej-ofu Demar Kerol postigao je pet poena, a utakmicu je završio pet minuta ranije zbog povrede kolena. Njemu su pomogli da ode u svlačionicu, a posle današnjih pregleda utvrdiće se koliko je ozbiljna povreda.

Naredna druga utakmica igraće se u petak, a domaćin će ponovo biti Atlanta.