Klop napušta Borusiju: Nisam više savršen trener za ovaj klub…

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop napustiće taj klub po završetku sezone, potvrdila je Borusija.

 

Niko ne treba da oseća zahvalnost prema meni. Obe strane su uložile mnogo i dobile mnogo zauzvrat. Uvek sam govorio da ću reći ako ne budem više savršen trener za ovaj klub – rekao je Klop.

Klop je to izjavio pošto je prvi čovek Borusije Hans-Joahim Vacke rekao da mu klub duguje večnu zahvalnost.

– Ono što me teši je da naše prijateljstvo opstaje – istakao je Vacke.

Klopu je ugovor sa Borusijom trajao do 2018. godine, a on je u Dortmunt stigao pre sedam godina, iz Majnca. Od tada, Borusija je pod Klopovim vođstvom osvojila dve titule prvaka Nemačke, 2011. i 2012. godine, Kup Nemačke 2012. godine, i stigla do finala Lige šampiona 2013. godine.

– Odlučio sam da baš sada objavim svoju odluku jer su u poslednjih nekoliko godina neki igrači svoje odluke doneli kasno i ja nisam mogao da reagujem. Kao osoba, voleo bih da nešto ovako lepo nema kraj – naglasio je Klop.

 

„Bild” je prvi objavio vest o Klopovoj odluci, a klub je potvrdio nekoliko sati kasnije na vanrednoj konferenciji za medije.

Borusija trenutno ima najtežu sezonu poslednjih godina, pošto je prvi deo završila na samom začelju, ali je potom uspela da naniže dobre rezultate i popne se do desetog mesta.

„Bild” navodi da će Klopa na klupi Dortmunda zameniti Tomas Tuhel, koji je posle napuštanja Majnca u maju 2014. bez angažmana.

Za Klopove usluge poslednjih meseci su interesovanje pokazali Arsenal, Mančester Siti, Liverpul, Pari Sen Žermen i Real Madrid. Mediji navode da je Siti favorit da angažuje nemačkog stručnjaka, koji je više puta isticao da želi da radi u Engleskoj.