KLS: Crno – beli vir ‘usisao’ Megu

Košarkaši Partizana završili su prvi deo sezone srpskog nacionalnog šampionata na prvoj poziciji uz pobedu pošto su na Novom Beogradu bili bolji od Mega Vizure sa 92:82 (20:22, 23:18, 20:22, 29:20).

Partizan i Mega su do sada 11 puta ukrštali koplja, a svih 11 puta su crno-beli bili uspešniji, poslednji put 93:82 u maju 2014. godine.

U prvih pet minuta Partizan je počeo slabije nego što se očekivalo, pa su u tom vremenskom intervalu samo Žofri Lovernj sa pet i Bogdan Bogdanović sa tri poena bili aktivni među crno-belima.

Sa druge strane, Jokiće je sa šest poena predvodio Megu do vođstva od 9:8, a onda je ponovo Lovernj pogodio za prvu prednost gostujućeg tima. U tom trenutku se probudio i Varda koji je Megu izgurao do prvih “+5”.

Četa Duška Vujoševića se još jednom vratila (16:15), ali je bal preokreta ipak u prvoj četvrtini pripao Megi 22:20.

Gosti su lagano, ali sigurno preuzeli prednost, a brzim kontrama su Pavlović i Bezbradica uspeli da Partizan odmaknu na 32:27. Vizura je pokušavala sve u reket da gura, naravno na Vardu i Jokića, ali je Miljenović uspeo trojkom da vrati na “-2”.

Razlika se do dva minuta do kraja poluvremena kretala oko dva poena u korist Partizana sve dok Micić nije stupio na scenu sa odličnim polaganjem, a zatim i asistencijom za Jokića. Bogdanović je trojkom vratio prednost za 41:40, a za kraj prvog dela igre Dejan Musli je ubacio dva slobodna bacanja (43:40).

Situacija je bila gotovo nepromenjena i u trećoj deonici kada se klubovi nisu razdvajali na više od tri poena razlike, ali je Partizan je ostao u prednost pred poslednju deonicu, jer Miciću nije priznata trojka sa polovine terena, a kasnije se ispostavilo nakon usporenog snimka da je vreme isteklo i da je sudija Belojević bio u pravu (63:62).

Partizan je, izgleda, tek tada odlučio da dokaže svoju snagu, pa se na četiri minuta do kraja otišao na “+8”, čuvao, a zatim i uvećao prednost za sigurnu pobedu i proveru pred početak plej-iofa. Mega se plasirala sa treće pozicije.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Žo Lovernj sa 20 poena, poen manje dao je Bogdanović, dok je u gostujućoj ekipi Micić upisao 17 poena, dok je Jokić dao 16 poena.