KLS: Crveno-beli protutnjali kroz Železnik, FMP – Zvezda 65:87

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa dominacijom u domaćoj Superligi, pošto su u devetom kolu savladali FMP na gostovanju u Železniku sa 65:87 (16:31, 13:22, 16:18, 20:16).

Uoči početka utakmice, košarkaši crveno-belih na parket su izašli u majicama sa porukom ‘Svi na Marakanu’ i pozvali navijače da podrže fudbalere na putu do titule.

Zvezda je ovim trijumfom nastavila sa maksimalnim učinkom (9/9), dok FMP ima dve pobede i sedam poraza.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Simonović sa 18 uz četiri trojke, a pratili su ga Katić sa 16 i Blažič sa 11. U domaćem taboru, bolji od ostalih bio je Kaplanović sa 15, po 12 su dali Ćović i Đukanović.

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili posle prve deonice kada su stekli 15 poena prednosti. Do poluvremena crveno-beli su došli do +24 najviše zahvaljujući neverovatnom šutu za tri poena (9/15), četiri je ubacio Simonović iz isto toliko pokušaja, a njemu su se pridružili Blažič i Dženkins sa po dve, pa se na pauzu otišlo sa 29:53.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić tokom trećeg perioda pružio je šansu svim igračima – Tejiću, Rebiću, Mitroviću i Lipoviju, a crveno-beli su lako održavali prednost, pa je posle 30 minuta rezultat glasio 71:45.

Iako je crveno-belima stao šut iz daljine, samo jednu trojku ubacio je Lipovij, gosti su održavali svoju prednost i u poslednjoj četvrtini.

Domaći su dobili poslednju deonicu sa 20:16, ali su samo uspeli da ublaže ogromnu prednost Crvene zvezde.