KLS: Partizan trijumfovao u Pioniru! Borac nemoćan za šampiona

Košarkaši Partizana ostvarili su novu rutinsku pobedu u Superligi Srbije, pošto su u devetom kolu slavili sa 85:59 protiv Borca.

Duel Partizana i Borca započet je trojkama. Bertans je pogodio jednu za ‘crno-bele’, a na drugoj strani istom merom uzvratio je Pešaković. Preko Lovenja i Milutinova Partizan je uspeo da napravi seriju od 7:0, koju je prekinuo Maravić, ali ubrzo je usledila nova serija šampiona Srbije. Na prvi odmor crno-beli su otišli sa 26:12.

Na početku drugog perioda domaći su održavali dvocifrenu prednost, ali se Borac konačno probudio i predvođen Mareljom spustio razliku. U jednom trenutku su prišli na minus šest (36:30), ali je Bertans trojkom sprečio potpuni povratak Čačana u igru, pa je na poluvremenu bilo 41:32 za ekipu Duška Vujoševića.

Partizan je odlično ušao i u drugo poluvreme. U 23. minutu je stigao do 15 poena prednosti (47:32), a potom tu razliku održavao. Gosti su se u jednom trenutku ponovo vratili, ali je šampion posle vođsta 53:39 napravio seriju 7:0, za plus 21. Do kraja četvrtine imao je prednost i od 23 poena – 66:43.

Crno-beli su i u poslednjoj četvrtini nastavili u istom ritmu, samo su povećavali svoju prednost do maksimalnih 27 razlike. Do kraja meča su rutinski održali ubedljivu prednost i došli do osme pobede – 85:59.