KLS: Svi žele pobedu u večitom derbiju! Crvena zvezda i Partizan večeras će u Železniku odmeriti snage

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeraš će u dvorani u Železniku 228. put odmeriti snage. Derbi meč 12. kola Superlige Srbije na programu je od 20.30 časova.

Crno-beli sa skorom od deset pobeda i jednom izgubljenom utakmicom zauzimaju prvu poziciju.

– Čeka nas teška utakmica. Zvezda je vezala dva poraza i sigurno će protiv nas probati na neki način da se iskupe. Moramo da igramo pre svega dobru odbranu, da izginemo na terenu i učinimo sve da slavimo – rekao je Đoko Šalić.

O rivalu je govorio i trener Partizana, Duško Vujošević, koji je napomenuo da derbi ima veliki značaj, jer eventualna pobeda donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Trofejni stručnjak se osvrnuo i na mešusobne susrete večitih rivala:

– Objektivno, kada su u pitanju neki naši susreti, svaki je priča za sebe. Zvezda jeste izgubila u prethodne dve utakmice, ali nama to ništa ne znači ako ne dobijemo u Železniku. Kada igraju Zvezda i Partizan, motivacija je uvek ekstremna sa obe strane. Ako je bilo eventualnih propusta u smislu opuštanja, u Železniku ih sigurno neće biti posle rezultata u prethodna dva kola – rekao je šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Srbije.

Crveno-beli su izgubili u prethodna dva kola, posle niza od devet pobeda, i sada su na drugom mestu na tabeli. Ipak, uoči večerašnjeg duela svi se nadaju dobroj igri, ali i pobedi.

– Da bismo u meču koji donosi borbu za prvo mesto savldali Partizan potrebno je da budemo veoma kvalitetni u fazi odbrane. U ovom trenutku nam je potrebna mobilizacija i pomoć navijača da bismo savladali Partizan – rekao je Radonjić i potom se osvrnuo na zdravstveni bilten u ekipi:

– Situacija u timu je takva da je Radenović spreman. Dobio je nezgodan udarac u Kragujevcu. Završio je u bolnici gde su mu šili posekotinu, ali informacije kažu da neće biti većih problema. Svi ostali su zdravi – završio je Dejan Radnojić.