KLS: Zvezda ‘nehumana’ prema Metalcu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Metalac sa 90:53 u poslednjem, 14. kolu Superlige Srbije.

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili serijom 16-0 krajem druge četvrtine, pa je na poluvremenu bilo 22 poena razlike.

Drugo poluvreme bilo je samo formalnost, a trener Dejan Radonjić pružio je šansu svim igračima, osim Branku Laziću kojeg je odmarao.

Meč nije imao takmičarski značaj ni za jednu ekipu – Zvezda je druga sa skorom 11-3 i igraće u polufinalu plej-ofa sa Mega Vizurom, dok je Metalac šesti sa skorom 4-10 i još ranije je izgubio sve šanse da se plasira u ABA ligu.

Najbolji kod Crvene zvezde bio je Raško Katić sa 14 poena (7-13 iz igre) i 5 skokova, Lipovij je imao 13 poena i po 3 skoka i asistencije, a Jaka Blažič dodao je 12 poena.Dobro je odigrao i mladi Nikola Rebić sa 11 poena (4-9 iz igre), 3 skoka i 4 asistencije, 11 poena ubacio je i Dženkins, a Marjanović je upisao 6 poena i 10 skokova.

Kod gostiju su se istakli Knežević sa 11 poena, 8 skokova i 4 ukradene lopte, kao i Kužeta sa 11 i Jokić sa 10 poena.

Zvezda je mnogo bolje počela meč, naročito Jaka Blažič, koji je ubacio sedam poena i bio je najzaslužniji za vođstvo domaćih 16:6 sredinom prve četvrtine. Dujković i Tomašević serijom 7-0 vraćaju Valjevce u igru, a crveno-beli su preko Katića i Dženkinsa održali prednost do kraja prve četvrtine – 21:17.

Metalac se držao do sredine drugog perioda, bio je na zaostatku od šest poena, ali Zvezda od tada do kraja poluvremena pravi seriju 16-0 za velikih +24 na poluvremenu (46:24).

Šansu je ponovo dobio mladi Rebić, dao je tri poena i imao tri asistencije, a razigrali su se Dragićević sa sedam i Lipovij sa šest poena. Zvezda je igrala lepo i već posle 20 minuta imala je 15 asistencija.

Tamo gde je stala u prvom, Zvezda je nastavila u drugom poluvremenu – Lipovij je treću četvrtinu otvorio sa pet vezanih poena, prednost je rasla iz minuta u minut, a 30 poena viška crveno-beli su dostigli krajem trećeg perioda posle trojke Dženkinsa – 60:30. Domaći se tu nisu zaustavili, pa je posle koša Mitrovića bilo 69:35 posle 30 minuta igre.

Igralo se u opuštenijem ritmu, a Zvezda je odradila i poslednju četvrtinu za konačnih +37.