Ko će biti selektor reprezentacije?

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da se vladajuće telo srpskog fudbala sigurno neće baviti novim selektorom do 15. juna.

Karadžić je istakao da je razlog za to što je Ljubinko Drulović dobio podršku Skupštine FSS za predstojeće tri utakmice, sa Jamajkom, Panamom i Brazilom.

„Utakmice u Americi i protiv Brazila definitivno će voditi Ljubinko Drulović, koji ima veliku podršku FSS. Nema potrebe da se bavimo deplasiranim pričama o drugim kandidatima. Da ne bude zabune, Drulovića kao stručnjaka i čoveka izuzetno cenimo, a definitivnu odluku o selektoru donećemo 15. juna”, rekao je Karadžić.

Na pitanje da li je tačno da je rekao da je reprezentacija Srbije trenutno u rangu sa Albanijom i Jermenijom, Karadžić je odgovorio:

„Imamo tešku grupu i euforija bi bila pogubna po nas. Po kvalitetu Srbija je ispred Danske, Jermenije i Albanije, dok ćemo se sa Portugalijom boriti za prvo mesto. To bi trebalo dokazati na terenu. Utakmica sa Jermenijom bez obzira što je prva ujedno je i prelomna. Zato moramo da budemo maksimalno oprezni”.

Srbija prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine igra sa Jermenijom 11. oktobra na gostovanju. Pre toga, 7. septembra, ‘orlove’ očekuje prijateljski duel sa Francuskom.