KO SME NA CRTU? Talentovani atletičar tvrdi – brži sam od Ohija i Meniga (VIDEO)

Fudbal je, kao i uvek, glavna tema u svim krugovima. Bilo da ste atletičar ili fudbaler, a ako ste i jedno i drugo (ili ste barem bili), onda od toga nikako nećete moći da pobegnete.

Ove nedelje, ekipa Meridian Penalty challenge ugostila je atletičara Jovana Stojoskog, koji je učestvovao u humanitarnom šutiranju penala, ali i odgovarao na zanimljiva pitanja.

Naš atletičar je na samom početku otkrio da se ranije bavio fudbalom, ali da sada to čak ni ne sme da radi.

– Zapravo sam odličan u fudbalu, ali se o tome ćuti, jer mi je zbog mogućnosti povreda zabranjeno da ga igram. Nema potrebe da rizikujem svoju atletsku karijeru zarad fudbala, kojii inače i jesam trenirao deset godina – rekao je Jovan na samom početku.

Naravno, upitan je i da li smatra da je brži od izuzetno brzih fudbalera na terenima Super lige Srbije, poput Ohija i Meniga.

– Brži sam od svakog fudbalera na svetu. Definitivno. Bolt? On je u penziji već dve i po godine, tako da…

Podsetili smo Jovana da se i Jusein Bolt „prebacio“ na fudbalsku karijeru, na šta se on našalio i otkrio sa kim „pregovara“.

– Pregovaram i ja sa Sitijem, ali nisam zadovoljan ugovorom koji mi nude. Oduzimaju tu i porez i svašta nešto, tako da je bolje „ovo moje“ – nasmejao se Stojoski.

Nije se ustezao ni da otkrije za koga navija, odnosno koji dres mu je draži – Zvezde ili Partizana.

– Crveno-beli, kao taj tvoj. A, to počinje od dede, on mi je to usadio u srž. Ja sam zvezdaš.

Prognozirao je i osvajače Lige Evrope, odnosno Lige šampiona.

– Ligu Evrope će osvojiti Zvezda, a za Ligu šampiona nisam siguran… Ja sam inače navijač Barselone, ali oni nisu u mogućnosti to da urade, tako da bih voleo da osvoji Juventus. Zbog Dušana Vlahovića, koji je po mom mišljenju, trenutno možda i najbolji napadač na svetu.

A, čiju ulogu bi rado preuzeo, da može, makar na jedan dan?

 Dajte nekog brzog, Filipa Kasalicu recimo. Šalim se, Mesi definitivno, najbolji fudbaler svih vremena. Ronaldo nije ni u top četiri napadača. Odličan je igrač, ali Mesi je „tata“ – rekao je Stojoski za Meridian.