KOD NJEGA NEMA LOŠEG MEČA: Jokić skakao ‘kao lud’ i doneo pobedu Nagetsima (VIDEO)

Nikola Jokić
Beta

Srpski centar Nikola Jokić nastavio je sa fenomenalnim partijama u najjačoj ligi na planeti.

 

Košarkaši Denvera pobedili su noćas na svom terenu Los Anđeles Kliperse sa 87:81 i ostvarili prvu pobedu posle Ol-star pauze u NBA ligi.

Nikola Jokić pobedi je doprineo sa sedam poena (2/5 za dva, 1/4 za tri), 11 skokova i tri asistencije.

Najefikasniji u Denveru, koji je prekinuo niz od tri poraza, bio je Kenet Farid sa 21 poenom i 11 skokova.

U ekipi iz Los Anđelesa po 20 poena postigli su Džej Džej Redik i Džamal Kroford, a Kris Pol postigao je 17 poena i imao je 10 asistencija.

Novo ludo veče Stefa Karija

Košarkaši Golden Stejta pobedili su na gostujućem terenu Majami sa 118:112, a utakmicu je obeležio košarkaš Voriorsa Stef Kari koji je izjednačio rekord NBA lige tako što je i u 127. uzastopnoj utakmici regularnog dela takmičenja postigao trojku.

Kari je u 78. sekundi utakmice postigao trojku i izjednačio rekord Kajla Korvera iz Atlante.

To je prilično neverovatan broj. Kada sam o tome pričao pošle godine bio sam na 40 ili 45 utakmica i sećam se da sam tada čuo koji je rekord. To je ludo, u svakoj utakmici postići trojku. Šutirali dobro ili ne, uvek tražite način da pogodite makar jednu trojku. Dugotrajnost tog rekorda je prilično neverovatna. Nema trofeja za to, ali je prilično kul. Trojke su veliki deo moje igre – rekao je Kari.

Poslednji put Kari nije postigao trojku u utakmici 11. novembra 2014. godine. On je ove sezone postigao 260 trojki.

Kari je utakmicu protiv Majmija noćas završio sa 42 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Klej Tompson postigao je 33 poena, od kojih 17 u poslednjoj četvrtini.