KOGA BRIGA ZA PRAVILA?! “Pionir” sinoć KRCAT NAVIJAČIMA, a evo šta o tome kaže DOKTOR KON (FOTO+VIDEO)

Povodom jučerašnje košarkaške utakmice i prisustva oko 4.000 navijača na tribinama tokom meča Crvena Zvezda - Budućnost u beogrdskoj hali "Aleksandar Nikolić" oglasio se i član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon. On je konstatovao da je to neprihvatljivo ponašanje i stavljanje pred svršen čin, pa čak i skandalozan postupak.

Printscreen

„Ispada da kompletno što je radila država i čitavo društvo, nekome ne znači baš ništa“, rekao je Kon za  TV K1, a preneli su mediji.

Nova.rs pokušala je da od Predraga Kona i ostalih članova kriznih štaba dobije komentar povodom punih tribina, uprkos protivepidemijskim merama, ali su poruke i pozivi ostali bez odgovora.

Podsetimo, u Srbiji je na snazi zabrana masovnih okupljanja zbog mera u borbi protiv korona virusa koje je propisala Vlada Srbije.

Ipak, to nije sprečilo organizatora utakmice, košarkaški klub Crvena zvezda da prekrši pravila i pusti ogroman broj ljudi u dvoranu.

Klub je već bio kažnjen zbog istog prekršaja i posle prve i posle druge utakmice. Tada je dvoranu pušteno 800, odnosno 1300 navijača, a kazna je bila finansijsa i iznosila je u oba slučaja po 300 hiljada dinara.

Crvena zvezda je u zvaničnim saopštenjima tvrdio da su u halu puštani samo članovi i prijatelji kluba koji su vakvinisani ili imaju negativan pcr test, iako nigde po pravilima nije dozvoljeno da organizator bilo kog događaja sam donosi takve odluke.