Kokeza: Dobili smo trenera koji će napraviti sistem, sjajnog pedagoga i velikog radnika

Čelnik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je danas će novi trener tog kluba Miodrag Božović napraviti sistem, kao i da će u redovima crveno-belih biti angažovan na "duže staze".

 

Dobili smo trenera koji će napraviti sistem, sjajnog pedagoga, velikog radnika, koji će biti angažovan na duže staze. Sa velikim ponosom i zadovoljstvom već sutra ću predložiti Upravnom odboru da imenuje Miodraga Božovića za trenera – rekao je Kokeza agenciji Beta.

Kokeza je završne razgovore s Božovićem, doskorašnjim trenerom Lokomotive iz Moskve, obavio u Crnoj Gori, na dan kada je Zvezda pre 24 godine osvojila titulu evrpskog prvaka.

– Srećan sam zato što je Crvena zvezda na dan kada slavimo 24 godine od osvajanja titule evropskog prvaka postigla dogovor s trenerom evropskog formata. Želim da kažem da s Miodragom Božovićem nismo imali pregovore jer je njegov stav bio da sa svojim klubom nema o čemu da pregovara i da se poziv Zvezde ne odbija. S Grofom nismo razgovarli o prošlosti i sadašnjosti, već samo o budućnosti, odnosno o tome kakav tim treba da imamo kako bi Zvezda bila najbolja – naveo je Kokeza.

On je dodao da je Zvezda dobila trenera „evropskog formata s velikim međunarodnim iskustvom”.

– Drago mi je što delimo istu viziju i iste snove. Želim da istaknem da će Zvezda dobiti trenera evropskog formata s velikim međunarodnim iskustvom, velikog radnika, ali i zakletog zvezdaša koji voli svoj klub i svestan je njegove veličine, snage i značaja. Zahvalan sam Grofu zato što je pokazao koliko voli svoj klub, zato što je pokazao hrabrost i zato što je njegov jedini odgovor na naš poziv bio – kada Zvezda zove moj odgovor se zna – zaključio je Kokeza.

Božović će na klupi Zvezde zameniti Nenada Lalatovića, koji je napustio klub na kraju sezone.