Kokeza jednoglasno izabran za novog predsednika FSS

Slaviša Kokeza
Beta

Slaviša Kokeza jednoglasno je izabtan za novog predsednika fudbalskog saveza Srbije. Posle dva mandata i osam godina na čelu Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić povlači se sa najvažnije funkcije i mesto prepušta dosadašnjem predsedniku FS Beograda Slaviši Kokezi.

 

Dosadašnji potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza imenovan je za prvog čoveka te organizacije na Izbornoj Skupštini u Staroj Pazovi.

Kokeza je dobio jednoglasnu podršku 77 delegata u Kući fudbala FSS i tako zamenio Tomislava Karadžića, koji je osam godina bio na čelu Saveza.

Kokeza, jedini kandidat za predsednika FSS, dobio je četvorogodišnji mandat u periodu od 2016. do 2020. godine.

– Stvaranje pozitivne atmisfere oko i unutar reprezentacije je moj prvi cilj. Propustili smo tri velika takmičenja i nema potrebe da ističemo koliki je to gubitak. Na to su uticali mnogi faktori, ali kriza rezultata je očigledna. Izabrali smo novog selektora, dokazanog, i moramo da vratimo poverenje nacije. Neophodno je da iskorenimo klubaštvo i lične interese jer moramo da budemo ujedinjeni na putu ka SP – rekao je Kokeza predstavljajući program delegatima Skupštine.

Novi članovi Izvršnog odbora su Branko Stojaković, Novica Tončev, Miodrag Janković, Goran Bunjevčević, Goran Milanović, Savo Milošević, Darko Ramovš i Janko Žamberi, dok će generalni sekretar ostati Nebojša Ivković.