KOKEZA OTVORIO DUŠU: “Svetu je jasno da smo opljačkani, sve je bilo izrežirano”

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza u razgovoru za Bi-Bi-Si potvrdio je da je FSS poslao zvaničnu žalbu FIFA i ocenio da je srpski tim "brutalno opljačkan" od sudija na utakmici sa Švajcarskom.

Slaviša Kokeza
FSS

– Ne radi se samo o VAR-u, mislim da je sve bilo izrežirano od strane ljudi koji delegiraju sudije (pre svega se misli na Švajcarca Masima Busaku, glavnog čoveka FIFA za delegiranje arbitara). Svi znamo da je više od pola populacije te zemlje nemačkog porekla, pa kako je onda moguće da nam utakmicu sudi baš Nemac – rekao je Kokeza.

Zanimljivo, i glavni arbitar u VAR sobi takođe je bio Nemac, što je “neverovatna slučajnost, a uz njega su tu još bili Čileanac, Francuz i još jedan nemački sudija.

Kokeza je dodao da su svi igrači, stručni štab, stanovnici Srbije razočarani i ljuti zbog nepravde nekih ljudi.

– I Evropi i celom svetu je jasno da smo brutalno opljačkani. Ne očekujem nikakvu akciju u smislu da se spreči ovakva situacija na Svetskom prvenstvu, jer mislim da je sve bilo izrežirano – navodi predsednik FSS.

On je prokomentarisao i provokacije švajcarskih igrača poreklom Albanaca nazvavši ih skandaloznim i sramnim i dodao da očekuje kazne za Džaku i Šaćirija.

– To nije bila njihova jedina provokacija. Jedan igrač je imao i zastavu nepostojeće države na svojim kopačkama, očekujemo da FIFA sankcioniše takvo ponašanje jer su prekršena pravila te federacije, kao i fer-plej – poručio je Kokeza.