KOKEZA POSLE DEBAKLA U UKRAJINI: “Izvinjavam se građanima Srbije, pružite nam podršku”

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza obratio se u Staroj Pazovi javnosti zbog debakla koji je reprezentacija doživela u Ukrajini.

Slaviša Kokeza
FSS

– U ime svih nas želim da se izvinim naciji, građanima Srbije zbog debakla koji smo doživeli u Ukrajini i jedne loše utakmice i sramnog poraza. Mislim da je to nedopustivo za reprezentaciju i igrače. Utakmice su se gubile i ranije, biće toga i u budućnosti, ali ono što je sporno je način na koji se izgubila ta utakmica. Dobar deo odgovornosti za taj poraz ima rukovodstvo na čelu sa mnom, kao i stručni štabi i igrači – rekao je Kokeza novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije izgubila je pre dva u Lavovu od Ukrajine s 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Samo zalaganje na terenu i borbenost za dres i grb Srbije i način na koji se igralo u Ukrajini ne sme da se ponovi. Svi fudbaleri, a ovi fudbaleri koji su ovde i mali broj igrača koji nije bio na ovom okupljanju je najbolje što Srbija ima. Svi oni kada igraju za reperezentaciju treba da ginu i daju sve od sebe, čak i više i bolje nego u svojim klubovima. Nacionalni dres i grb su svetinja i ne može manje ili više da pružaju u nekom evropskom klubu gde nastupaju – kazao je on.

Kokeza je zamolio medije da zajedno sa FSS pruži podršku reprezentaciji u predstojećem meču protiv Litvanije, jer je pobeda neophonda za plasman na Evropsko prvenstvo.

– Jedini cilj saveza je plasman na Evropsko prvenstvo. Verujem da oni to mogu da urade i da će to u narednim utakmicama pokazati – rekao je Kokeza.

On je naveo da će u sredu biti održana sednica Izvršnog odbora FSS i da će “videti kakve će odluke biti donese”.

Pitanja na konferenciju u Staroj Pazovi nije bilo, a Kokeza je rekao da će on biti spreman da odgovara na pitanja od utorka, odnosno posle meča s Litvanijom.