Kokeza: Predložićemo Partizanu da odigramo prijateljski meč u Beču, želimo da skupimo pomoć

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je da će taj fudbalski klub predložiti „večitom” rivalu Partizanu odigravanje humanitarne prijateljske utakmice u Beču za nastradale u poplavama u Srbiji.

– Nesreća koja je zadesila naš narod predstavlja obavezu našim sportistima i klubovima da pomognu. Kao potpredsednik Zvezde predložiću rukovodstvu Partizana da naša dva tima odigraju prijateljsku utakmicu početkom jula u Beču – rekao je Kokeza agenciji Beta.

Prema Kokezinim rečima, kompletan prihod od prodaje ulaznica za prvi „večiti” derbi koji bi se odigrao van Srbije bio bi uplaćen kao pomoć stradalim područjima u poplavi i obnovi kuća.

– Razgovarao sam sa rukovodstvom grada Beograda koje je izrazilo želju da u kontaktu sa rukovodstvom Beča obezbedi da za ovu utakmicu besplatno dobijemo stadion, a Beč je grad u kome posle Beograda živi najviše naših sunarodnika – naveo je potpredsednik crveno-belih.

On je istakao veruje da bi odziv za utakmicu bio veoma veliki.

– Verujem da bi odziv naših sunarodnika na ovu utakmicu bio veoma veliki i da bismo skupili zaista mnogo novca za pomoć – dodao je Kokeza.

Kako je rekao, Partizan i Zvezda će u tom periodu biti na pripremama u Sloveniji, pa bi njihov međusobni susret bio i dobra provera pred početak evropskih kvalifikacionih takmičenja.

– I Partizan i mi ćemo tada biti na pripremama u Sloveniji, ta prijateljska utakmica može da bude dobra provera za oba kluba pred početak julskih evropskih duela – kazao je Kokeza.

Zvezda će za ovu ideju tražiti podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), od koga se očekuje da obezbedi podršku austrijskog nacionalnog saveza i Evropske fudbalske unije (UEFA).