Kokeza: Sastav Zvezde će činiti mlađi igrači uz pomoć četiri-pet starijih

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza izjavio je danas da će se politika crveno-belih zasnivati na mlaidm igračima, ali da je odbrana titule prioritet.

Kokeza je novinarima ispred stadiona Zvezde rekao i da je uprava razgovarala sa 90 odsto igrača i da će većina onih koji su tužili klub ili planiraju da ga tuže zbog neisplaćenih zarada odustati od toga.

– Menja se politika kluba. Sastav će činiti mlađi igrači, uz pomoć četiri-pet starijih. To će biti u sklopu oporavka kluba, jer će na njima moći da se zaradi. Bez obzira na podmlađivanje, prioritet ostaje titula. Ne sumnjam da ćemo je odbraniti – rekao je Kokeza.

Potpredsednik Zvezde rekao je i da će igračima biti nuđeni znatno manji ugovori nego do sada.

– Ako smo do sada izdvajali četiri-četiri i po miliona evra za plate, sada će to biti prepolovljeno, ili čak tri puta manje. Ranije nam je budžet bio 11 miliona evra, a sada, sa svim korekcijama, neće preći sedam. A trudićemo se da se i to ne pređe – rekao je Kokeza.

Jedan broj igrača već je tužio klub zbog zaostalih dugovanja, a neki su najavili tužbe.

– Počeli smo da razgovaramo sa igračima i pričali smo sa 90 odsto njih. Za dan-dva će se znati ko ostaje, a ko ne. Mislim i da će većina onih koji su tužili ili najavili tužbe odustati od njih – naglasio je Kokeza.

Kokeza je rekao da će klub dovoditi pojačanja, i da je moguće da će ih biti već na početku priprema, u petak.

Trener Nenad Lalatović je u ponedeljak zvanično potpisao ugovor na jednu godinu plus dve, a Kokeza je rekao da se na njegovom spisku nalazi četvorica-petorica igrača.

Rukovodstvo kluba ponudilo je skupštini kluba svoje ostavke, a sednica tog tela biće održana do 19. jula.

Potpredsednik zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da dug kluba sada iznosi 47,5 miliona evra.

– Dug je u jednom trenutku sa 48,5 miliona smanjen za 12 miliona, ali je u međuvremenu narastao za 11 miliona i sada je 47,5. U ovakvoj situaciji je normalno da se dogovaramo sa igračima, ipak su oni osvojili titulu posle šest sezona – rekao je Čović.

Čović nije, međutim, želeo da govori o budućnosti kluba.

– Nemam da vam kažem ništa novo u odnosu na novembar 2012. što se toga tiče. Pošto ove godine nećemo igrati u Evropi, moraćemo troškove da svedemo na minimum, da se opružimo koliko možemo. Moramo da počnemo da izmirujemo ključne obaveze da bismo do 15. jula dobili dozvolu da se takmičimo u domaćoj ligi – rekao je Čović.