Kolaković: Čikago je velika srpska enklava, cilj su nam dve pobede protiv Amerikanaca

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da u predstojećim utakmicama Svetske lige protiv selekcije SAD u Čikagu očekuje dobre i tvrde duele i da je cilj njegove ekipe da zabeleži obe pobede.

– Privikavamo se na dvoranu i vremensku razliku. Nadam se da će sutra biti bolje i da će igrači uhvatiti ritam vremenske razlike. Selekcija SAD je pokazala kvalitet u prva dva vikenda, pošto je zabeležila četiri pobede, kao i mi. Imamo iste ambicije – da ostvarimo još dve pobede. Treba očekivati dobar i tvrd duel – rekao je Kolaković.

Odbojkaši Srbije u subotu i nedelju od 2 časa ujutro po srednjoevropskom vremenu igraju u Čikagu protiv selekcije SAD, dve utakmice trećeg vikedna Grupe B u Svetskoj ligi. Obe ekipe su do sada ostvarile maksimalan učinak od po četiri pobede. Utakmice će se igrati u dvorani Univerziteta Ilinoj.

– Nadam se da će publika biti na našoj strani, s obzirom da je Čikago velika srpska enklava – dodao je selektor Srbije. Reprezentativac Srbije Uroš Kovačević rekao je da je podloga na terenu neuobičajena.

– Imali smo jedan trening u hali Univerziteta, lepa je, ali ispod tarafleksa su keramičke ploče. Lopta ne odskače od poda, pa ne bi mogao da se igra basket, ali odbojka može. Jedva čekamo da počnu mečevi. Čuo sam da su karte rasprodate, nadam se da će naša publika doći u velikom broju – rekao je Kovačević.