Kolaković: Ne možemo da budemo zadovoljni devetim mestom

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je danas da deveto mesto na Svetskom prvenstvu nije zadovoljavajuć rezultat i da je igračima najteže jer su očekivanja bila velika

– Deveto mesto je rezultat koji nikoga ne može da zadovolji. Predano, dugo i sa velikom ambicijom smo radili. Nismo dobro podnosili teške situacije u mečevima, brzo smo se predavali i to je obeležilo našu igru. Žao mi je zbog toga jer smo bili prepoznatljivi po borbi i istrajnosti – rekao je Kolaković nakon poslednje utakmice u Lođu.

Srbija je poražena od Irana sa 3:1 u setovima u poslednjem kolu Grupe E druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

– Siguran sam da je igračima najteže, očekivanja su bila velika. Svetsko prvenstvo je na svake četiri godine i žao mi je što smo ga na ovakav način završili. Iskreno se nadam da ćemo svi izvući pouke – kazao je Kolaković.

Selektor je naveo da je poslednjom utakmicom sa Iranom zadovoljan jer je mogao da pruži šansu igračima koji su imali manju minutažu ranije tokom šampionata.

– Mogu da budem zadovoljan, igrači koji nisu puno minuta proveli na terenu do sada imali su svoje role. Zaslužili su veću minutažu na Svetskom prvenstvu, a protiv Irana su je iskoristili na pravi način – dodao je Kolaković.