Kolaković: Svi smo prilično razočarani, nismo uspeli u našim namerama, teško nam je

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su svi razočarani zbog izgubljene šanse za plasman u treću fazu takmičenja i da preuzima odgovornost za rezultat na Svetskom prvenstvu.

– Mnogo smo očekivali od ovog meča i šampionata. Svi smo prilično razočarani, nismo uspeli u našim namerama. Svima nam je teško. Ovi momci su iskreno želeli sve najbolje. Ako bismo pravili analizu mogli bismo i drugim putem da krenemo, ne znam kako bi se to završilo. Za ovo sam se opredelio i to je moja odgovornost – rekao je Kolaković.

– Prvi set dobili smo u teškoj završnici, igrali smo dobro i u drugom delu do određenog momenta, nismo gubili nadu u završnici trećeg seta. Nismo imali strpljenja ni pravu energiju u pravom trenutku da set dovedemo do kraja, tu su nam se slomila krila. U četvrtom setu igralo se poen za poen, ali čekali smo šta ćemo mi da uradimo a šta će oni uraditi – dodao je on.

Kolaković je istakao da je Francuska bolje igrala u napadu iz negativnog prijema i da je to napravilo razliku.

– Kontrolisali smo dobro neki deo odbrane, napad iz pozitivnog prijema, a razlika je u tome što su oni bolje rešavali napade iz negativnog prijema, odnosno lopti koje nisu idealne posle prijema. Ne možemo da se žalimo na servis, ali danas je taktički bio dobar samo u prvom setu, posle smo izgubili žestinu, a nismo dobili ništa – rekao je Kolaković.

Selektor Srbije istakao je da njegova ekipa mora sutra da pobedi Iran, pošto je ta utakmica važna zbog plasmana.

– Nemamo pravo da ne igramo na pobedu. Iran je veliki protivnik, ovo je Svetsko prvenstvo, nije svejedno da li ste sedmi ili deveti, zbog bodova koji se sakupljaju za velika takmičenja i kvalifikacije za Olimpijske igre. Verovatno će biti promena u timu, zato što određeni igrači u ovom trenutku ne bi mogli da ispune taj zadatak – rekao je Kolaković.

Odbojkaš Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da ne zna razlog poraza i dodao da je Francuska više želela pobedu.

– Počeli smo dobro, ne znam šta je razlog poraza. Zaista smo želeli da uradimo što više, ali nismo se borili koliko je trebalo. Francuska nas je dobila čistom borbom, ni u jednom drugom elementu nisu bili bolji, samo u tome što su više želeli. Nije mi jasno zašto su više želeli pobedu, kad je nama ta utakmica bila odlučujuća – rekao je Atanasijević.

Odbojkaši Srbije sutra od 16.40 igraju protiv Irana.