Kolaković: Utakmica protiv Poljske nije presudna

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da prva utakmica na Svetskom prvenstvu u Poljskoj protiv domaćina neće biti presudna za dalji tok takmičenja.

– Mislim da smo svesni da je ovo istorijski meč, ne možemo izbeći situaciju da ćemo igrati pred 60.000 ljudi. Nestrpljivo očekujemo početak šampionata. Prva utakmcia jeste značajna ali nije presudna, koliko god da je istorijska. Ne treba šampionat da nam se svede na ovu utakmicu, svaki meč je značajan – rekao je Kolaković.

Odbojkaši Srbije sutra od 20.15 igraju protiv Poljske, utakmicu prvog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu. Utakmica će se igrati na Nacionalnom stadionu, a prema najavama organizatora, očekuje se oko 70.000 gledalaca.

– Moramo što pre da potrošimo oduševljenje, da shvatimo da igramo veliki meč na otvaranju i da su bodovi važni. Pripremamo se kao za svaku utakmicu. Poljaci su opasni jer igraju pred domaćom publikom, to je ekipa spremanu za velika dela. Nemaju zvezdu, ali imaju sjajan tim, dobro igraju na svom terenu – rekao je Kolaković.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da će Poljaci u utakmicu ući pod većim pritiskom.

– Nije baš lako biti domaćin na ovakvom turniru. To što njihova ekipa nije prošla najbolje prošle godine kada su bili organizatori jednog dela Evropskog prvenstva, stavlja ih u nešto teži položaj. Ni nama neće biti baš svejedno, imamo mnogo mladih igrača kojima će utakmica biti nesvakidašnja – rekao je Stanković.

– Ako se budemo koncentrisali na teren, zanemarićemo sve, visinu sale, navijače. Biće možda mnogo vetra, faktora koji će uticati, ali ako budemo koncentrisani na teren i protivnika mislim da to možemo da prevaziđemo – dodao je Stanković.

Ostale utakmice Grupe A igraće se u Vroclavu, Srbija će u drugom kolu, 2. septembra igrati protiv Argentine od 13 časova, a u trećem kolu 4. septembra protiv Australije (16.30).

U četvrtom kolu 6. septembra odbojkaši Srbije igraće protiv Venecuele (16.30), a u poslednjem, petom kolu 7. septembra protiv Kameruna od 20.15.

Po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, gde će selekcije iz A i D grupe formirati E grupu, a selekcije iz B i C grupe F grupu.