Kolašinac do ličnog rekorda i trijumfa u Slovenskoj Bistrici!

kolašinac
beta

Asmir Kolašinac trijumfovao je na atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici u bacanju kugle daljinom 20 metara i 90 centimetara, kojom je popravio lični rekord na otvorenom za pet centimetara. Kolašinac je sjajnim hicem postavio i novi rekord takmičenja.

 

Srpski atletičar Asmir Kolašinac pobedio je danas u bacanju kugle na atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici, popravivši najbolji lični rezultat na otvorenom za pet centimetara.

On je trijumfovao daljinom od 20 metara i 90 centimetara, što je novi rekord takmičenja u Sloveniji.

Miting je bio sjajan, kao i rezultat. Uslovi su bili idealni, pa se s toga nadam da ću vrlo brzo prebaciti preko 21 metar –, bio je kratak srpski atletičar.

Iza 30-godišnjeg Kolašinca, plasirala su se dvojica reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Hamza Alić je hicem od 20,69 metara osvojio drugo mesto, dok je Kemal Mešić sa 20,49 bio treći.

Svoje prethodno najbolje ostvarenje na otvorenom, čija je vrednost 20,85 metara, Kolašinac je zabeležio pre tri godine u Rijeci. Njegov lični rekord u zatvorenom je samo centimetar iznad hica kojim je Kolašinac pobedio u Sloveniji.