Koleginice progovorile o polnom uznemiravanju: Čelnik Ajaksa podneo ostavku posle skandala

Najnovije informacije govore da je Overmars nedoličnim ponašanjem napravio haos u klubu iz Amsterdama.

Foto: screenshot/youtube.com/AFC Ajax

Mark Overmars se povukao sa funkcije u Ajaksu zbog neprofesionalnog ponašanja i to blago je blago rečeno. On je koleginicama u klubu slao neprikladne poruke i zbog toga je dao otkaz.

Sada su se u javnosti pojavili novi detalji i kako stvari stoje mogla bi da bude podneta tužba i da se sve ovo reši sudskim putem. Posebno posle pisanja tamošnjih medija.

– Overmars je pojedinim koleginicama slao poruke sa pitanjem ‘šta nose na sebi’, a ponekad je išao još dalje, kao ovog puta. Poslao je sliku svog polnog organa. Ta žena nije bila prva, a ni poslednja koja je dobila tu fotografiju – navodi se u tekstu holandskog portala “NRC”.

Isti portal je otkrio još šokantnih detalja o Overmarsu, doskorašnjem direktoru fudbala “kopljanika”. On je na toj funkciji bio od leta 2012. godine.

– Pisali smo o tome još u decembru, razgovarali smo sa 11 zaposlenih i bivših zaposlenih u Ajaksu koji žele da ostanu anonimni. Žene se plaše da izađu u javnost i da kažu nešto protiv najuspešnijeg sportskog kolektiva u Holandiji. Mi smo imali uvid u razgovore na ‘WhatsApp’ aplikaciji i videli smo poruke i fotografije koje imaju direktne konotacije sa seksualnim sugestijama. Čak i one žene koje su se žalile su ignorisane od strane ljudi u vrhu kluba – piše u tekstu.

Zbog svega što se dogodilo se oglasio i generalni menadžer kluba, još jedan legendarni igrač, Edvin van der Sar.

– Bezbedno radno okruženje je veoma važno za sve nas u Ajaksu. Obratićemo mnogo više pažnje na ovakve stvari u budućnosti – poručio je bivši golman Ajaksa, Juvenusa, Fulama i Mančester junajteda.