Kolumbija ostala bez ‘Tigra’: Falkao propušta Mundijal

Kolumbija tuguje, jer njen najbolji igrač neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Ono što niko nije želeo - dogodilo se. I po svemu sudeći, ovo jedan veliki udarac za reprezentaciju Kolumbije. Ipak, to nije sve, jer pored njega SP propuštaju još tri igrača.

Iako se očekivalo da se napadač Monaka oporavi do početka Mundijala, selektor Hose Pekerman je potvrdio da se ‘Tigar’ nije dovoljno oporavio da bi nastupio u Brazilu.

Falkao je u januaru pokidao ligamente kolena igrajući za Monako protiv trećeligaša u Kupu, a iako je trenirao sa prvim timom Kolumbije nećemo moći da ga gledamo na Mundijalu.

– Ne mogu da vam kažem dobro veče, jer nije takav dan. Amaranoto, Perea, Luis Fernando Mjuriel i Radamel Falkao će propustiti Svetsko prvenstvo. Perea i Falkao zbog povreda, a Mjuriel iz tehničkih razloga – rekao je Pekerman.

Tako će Kolumbija igrati bez svog najboljeg igrača na Mundijalu, strelca devet golova u kvalifikacijama, što će svakako obradovati njihove rivale iz grupe Grčku, Japan i Obalu Slonovače.

Reprezentacije Kolumbija za Svetsko prvenstvo:

Golmani: David Ospin (Nica), Farid Mondragon (Deportivo Kali), Kamilo Vargas (Independijente Santa Fe);

Odbrana: Huan Kamilo Suniga (Napoli), Pablo Armero (Napoli/Vest Hem), Santjago Arias (PSV),Eder Alvares Balanta (River Plejt), Mario Alberto Jepes (Milan), Karlos Valdes (San Lorenco),Kristijan Sapata (Milan);

Vezni red: Karlos Sančes (Elče), Abel Agilar (Tuluz), Aleksander Mehija (Atletiko Nasional),Fredi Guarin (Inter), Huan Giljermo Kvardado (Fiorentina), Džejms Rodriges (Monako), Huan Fernando Kvintero (Porto), Aldo Leao Ramires (Morelija), Viktor Ibarbo (Kaljari);

Napad: Džekson Martines (Porto), Adrijan Ramos (Herta), Teofilo Gutijeres (River Plejt), KarlosBaka (Sevilja).