Komšije iz pakla: Evo zašto niko neće da živi pored Federera i Mirke

Iako bi možda nekima ovo imponovalo, Federerove komšije uopšte nisu srećne što 'dele ogradu' sa sedmostrukim pobednikom Vimbldona i velikim teniskim šampionom.

Švajcarsi teniski as Rodžer Federer i njegova supruga Mirka moraće da uklone kućicu i tobogan koje su instalirali za svoje četvoro dece u dvorištu vikendice u Lencerhajde-Valbeli, u istočnom švajcarskom kantonu Graubinden.

Naime, susedi sedmostrukog pobednika Vimbldona žalili su se komunalnim vlastima da im ovi dečiji rekviziti zaklanjaju vidik na okolne planine.

Advokat podnosilaca žalbe je izjavio da njegovi klijenti nemaju ništa protiv kućice, visoke tri metra i tobogana, ali traže da se oni pomere iz zone zabrane gradnje.

Federerovi susedi se, takođe, protive dva metra visokoj žičanoj ogradi kojom je opasano imanje teniskog šampiona kao i sadnji drveća visokog rasta u delu dvorišta gde je gradnja zabranjena.

Federer je plac od 8.000 kvadratnih metara kupio 2008. godine. Kuća koja se na njemu nalazila je srušena, a teniser je umesto nje sagradio dve vile.