Konačno u Beogradu: Takmičenje najboljih CrossFit-era (FOTO)

Serbian Throwdown 2014, veliko takmičenje u CrossFit -u, održaće se tokom vikenda 20. i 21. decembra u klubu „CrossFit Mašina“ (Miloša Bandića 22, Zemun).

Više od pedeset CrossFit takmičara iz Srbije i inostranstava je prošlo kvalifikacije i boriće se za pobedu u dobro poznatim CrossFit disciplinama i za nagrade u vrednosti 2 500 evra, a ulaz za sve fanove je besplatan.

Ovom prilikom specijalna gošća Katrín Tanja Davídsdóttir (Ketrin Tanja Davidzdotir), takmičarka CrossFit Games-a i finalista CrossFit Games Regionals Europe, tokom dva takmičarska dana održaće otvorene treninge za srednji i elitni nivo. Ovo će biti retka prilika da se profesionalni vežbači i oni koji se rekreativno bave ovom vrstom sporta upoznaju sa tehnikama i treningom vrhunskih vežbača. Broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani za ove besplatne treninge se mogu prijaviti putem mejla [email protected].

CrossFit je program snage i kondicije osmišljen da omogući vežbačima najviši nivo fizičke i mentalne spremnosti u oblasti fitness-a. U cilju pripreme vežbača za bilo koji fizički izazov CrossFit program se koncentriše na konstantno različite funkcionalne pokrete koje se izvode pod visokim intenzitetom da bi se postigla sveobuhvatna fizička kondicija. Pored toga, CrossFit je moguće prilagoditi svakom nivou spremnosti, starosti ili iskustvu vežbača. Svakoga dana, CrossFit-eri završe svoj WOD (Workout of The Day) i objavljuju svoje rezultate online ili u okviru svog CrossFit centra, tzv „Box-a”. Na taj način CrossFit sportistima omogućava jedinstvenu priliku da se takmiče, prate svoj napredak, razmenjuju iskustva sa drugim vežbačima i ostvaruju svoje ciljeve.

U kvalifikacijama za Serbian Throwdown učestvovalo je više od 80 takmičara. Oni su imali zadatak da unapred zadat set vežbi (WOD) snime u realnom vremenu i video snimak pošalju Serbian Throwdown timu. Vežbe su bile izuzetno zahtevne, a 21. decembra najbolji od 50 CrossFit-era osvojiće nagrade u vrednosti 2500 evra koje je obezbedio Reebok i Sport Vision i proslaviti svoje rezultate na velikoj CrossFit žurki.