KONTE POKORIO MADRID: Atletiko poklekao u nadoknadi vremena, Barsa uz mnogo sreće do nova tri boda! (VIDEO)

Konte
Beta

Fudbalska noć je započela utakmicom u Azerbejdžanu, gde je Roma uspela da savlada Karabag sa 2:1. U derbiju koji je odigran na novom stadionu Atletika, Čelsi je do tri boda došao u nadoknadi vremena, a junak meča bio je Miši Batšuaji. Barselona je na gostovanju u Lisabonu minimalnim rezultatom bila bolja od Sportinga, dok je Juventus na svom stadionu savladao ranjeni Olimpijakos.

 

Fudbaleri Rome pobedili su na gostovanju Karabag sa 2:1 u prvoj utakmici drugog kola Grupe C Lige šampiona.

Roma je odlično počela meč , već posle 15 minuta igre imao je vodjstvo od dva gola i delovalo je da će lako doći do trijumfa, ali je azerbedjažnska ekipa veoma brzo smanjila zaostatak i unela dosta neizvesnosti u meč.

Vodjstvo Romi doneo je Konstatinos Manolas u sedmom minutu na asistenciju Lorenca Pelegrina, da bi samo osam minuta kasnije prednosti Rimljana duplirao Edin Džeko posle proigravanja Stefana El Šaravija.

U tim trenucima gosti su imali potpunu kontrolu, ali je Karabag u 28. minutu smanjio zaostatak, a strelac je bio Pedro Enrike.

Čelsi je imao blagu incijativu, umalo je prvi došao do prednosti, ali je lopta posle šuta Edena Azara u 13. minutu pogodila stativu. Imali su gosti još jednu priliku u 24. da dodju do vodjstva, ali je Jan Oblak odlično reagovao posle pokušaja Alvara Morate glavom sa oko pet metara.

Atletiko je čekao svoju priliku i do nje je došao u 40. minutu, kada je David Luis posle kornera sa leve strane u šesnaestercu oborio jednog igrača domaće ekipe, pa je sudija pokazao na penal, a siguran izvodjač najstrože kazne bio je Grizman.

Drugo poluvreme donelo je znatno čvršću igru, ali je Čelsi ipak uspeo da dodje do izjednačenja, a strelac je bio Alvaro Morata u 60. minutu. On je na prvoj stativi dobro reagovao posle ubačene lopte Edena Azara sa levog boka i glavom sa oko pet metara savladao Oblaka.

Čelsi je u završnici susreta, odnosno u 94. minutu stigao do trijumfa, a strelac pobedonosnog gola bio je Miši Batšuaji.

Čelsi je prvi u Grupi C sa šest bodova, dok je Roma druga sa tri, a Atletiko je treći s jednim, dok je Karabag poslednji, četvrti bez bodova.

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na gostovanju Sporting sa 1:0, dok je Juventus u Torinu sa 2:0 savladao Olimpijakos u utakmicama drugog kola Grupe D Lige šampiona.

Barselona se namučila u Lisabonu protiv Sportinga, ali je na kraju ipak uspela da dodje do trijumfa. Katalonci su do pobede došli autogolom Sebastijan Koatesa u 49. minutu.

Juventus je pred svojim navijačima u potpunosti nadigrao Olimpijakos, ali je tek golovima u drugom meču stigao do pobede.

Prvo je Gonsalo Iguain u 69. minutu doveo “staru damu”, da bi Mario Mandžukić u 80. minutu postavio konačnih 2:0.

Barselona je prva u Grupi D sa šest bodova, dok Juventus i Sporting imaju po tri, a Olimpijakos je poslednji, četvrti bez bodova.