Konte: U reprezentaciju pozivam igrače, ne isključujem ih

Selektor Italije Antonio Konte rekao je da još nije vreme da u reprezentaciju pozove fudbalera Liverpula Marija Balotelija.

– Pozivam igrače u reprezentaciju, ne isključujem ih. To su dve veoma različite stvari – rekao je Konte objašnjavajući italijanskim medijima zašto u reprezentaciju nije pozvao Marija Balotelija.

Konte, koji je postao selektor posle Svetskog prvenstva, kazao je da su ostali napadači koji su na spisku više zaslužili poziv od novog fudbalera Liverpula.

Baloteli je počeo novi ciklus, nije to lako i mislim da moramo da mu damo vreme da se integriše u novom klubu. Pratimo ga, kao i sve italijanske fudbalere u inostranstvu – rekao je Konte.

Na spisku italijanskog tima za predstojeće kvalifikacione duele ima šest napadača, a novo ime je Gracijano Pele iz Sautemptona.

Gracijano je sa 50 golova u dve godine zaslužio poziv, on je sada u Premijer ligi i radoznao sam da vidim izbliza da li može da odradi posao – istakao je Konte.

Italija će 10. oktobra dočekati Azerbejdžan, dok će tri dana kasnije gostovati Malti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.