Kopa Amerika 2015: Čile ‘petardom’ do četvrtfinala

Čile
Beta

Fudbaleri Čilea deklasirali su Boliviju sa 5:0 u trećem kolu A grupe Kopa Amerika.

Pre utakmica znalo se da će obe ekipe igrati u četvrtfinalu, ali Čile je na teren izašao motivisan i već u trećem minutu je došao do vođstva.

 

Posle dubinske lopte Medela loptu je primio Vargas i dodao je u prostor za Aranguisa, a 26-godišnji fudbaler Internasionala priliku nije propustio – 1:0.

Čile je držao loptu u nogama i stvarao šanse, a Aleksis Sančes pogodio je prečku pre nego što je u 29. minutu konačno probio led na turniru – Bolivija je izgubila loptu na svojoj polovini, a Sančes je iskoristio centaršut Valdivije, bacio se i glavom duplirao prednost svog tima.

I Sančes i Vidal izvedeni su na poluvremenu kako bi se odmorili za naredne izazove, tempo utakmice malo je opao, ali je odbrana Bolivije i dalje probijana.

U 61. minutu Aranguis je dao svoj drugi gol na asistenciju Enrikesa, a u 79. minutu borbeni Gari Medel uspeo je da postigne pogodak u jednom od svojih retkih izleta pred protivnički gol.

Užasan dan za Boliviju zaključen je u 86. minutu, kada je Raldes dao autogol za konačnih 5:0.

Protivnik domaćinu u četvrtfinalu biće jedan od trećeplasiranih timova – ostaje da se vidi da li iz B ili C grupe, dok će Bolivija igrati sa drugoplasiranim iz C grupe.