Kopa Amerika: Argentina u polufinalu posle penala (VIDEO)

kopa amerika
beta

Fudbaleri Argentine plasirali su se u polufinale Kopa Amerka, nakon što su posle penala (5:4) savladali Kolumbiju u utakmici bez golova tokom regularnog toka i produžetaka. Trijumf je "Gaučosima" u poslednjoj seriji doneo rezervista Karlos Tevez. Protivnik Argentine u duelu za finale biće pobednika meča Brazil – Paragvaj.

 

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se među četiri najbolja tima na Kopa Amerika.

U četvrtfinalnom okršaju eliminisala je selekciju Kolumbije, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U regularnom delu meča nije bilo pogodaka, uprkos velikoj ofanzivi “Gaučosa” koje je u više navrata da dođu da pogotka  sprečio čudesni golman Kolumbije i Arsenala Ospina.

Nakonšto su regularni deo i prodižeci završeni bez golova, utakmica je rešena posle jedanaesteraca. Argentincima je konačan trijumf (5:4) doneo Karlos Tevez,

Prethodno, Argentinci su čak dva puta imali priliku da reše meč uspešnim izvođenjem penala, ali au Laveci i Roho propustili šanse.

Argentina se tako pridružila reprezentacijama Čilea i Perua, koje su već obezbedile plasman u polufinale, a o poslednjem učesniku završnice Kopa Amerika odlučivaće okršaj Brazila i Paragvaja, koji se igra večeras od 23.30 časova po srednjevropskom vremenu.