Kopa Amerika: Venecuela šokirala Kolumbiju, preokret Brazila u nadoknadi

U mečevima C grupe Kopa Amerika, igranim u noći između nedelje i ponedeljka, umalo je viđena potpuna katastrofa favorita. U prvoj utakmici, Venecuela je pobedila favorizovanu Kolumbiju 1:0. Drugi meč u kojem je Brazil igrao sa Peruom imao je šokantan start kada su autsajderi poveli u uvodnim minutima. "Karioke" su ipak stigle do preokreta i pobede u 92. minutu.

 

Fudbaleri Venecuele savladali su Kolumbiju sa 1:0 (0:0) u prvom kolu C grupe Kopa Amerika.

Ekipa Venecuele, koja je bila četvrta na prethodnom takmičenju pre četiri godine, disciplinovano se branila i sve do završnice Kolumbijci nisu uspevali da stvore prave prilike.

 

Odlučujući momenat na meču dogodio se u 60. minutu, kada je Hose Salomon Rondon postigao odlučujći pogodak.

Posle ubacivanja sa desne strane Gera je vratio loptu do Rondona, a 25-godišnji napadač Zenita glavom je šutirao i poslao loptu iza leđa golmana Ospine.

Kolumbiji je nedostajalo inventivnosti, pokušao je nekoliko puta Rodriges sa distance, u završnici je oklevao rezervista Gutijeres, a i udarac Kvadrada završio pored gola.

Fudbaleri Brazila savladali su Peru 2:1 (1:1), posle preokreta u drugom meču grupe C na Kopa Amerika.

Peruanci su već u trećem minutu šokirala “Selesao” preko Kristijana Kueve, koji je iskoristio veliku grešku odbrane i golmana rivala.

Međutim, već dva minuta kasnije bilo je 1:1, a egal je doneo Barselonin tandem Dani Alves-Nejmar. Iskusni bek je ubacio loptu, a zaboravljeni napadač glavom pogodio mrežu. Peru je u nastavku odolevao sjajnim šansama, sve do 92. minuta, kada Daglas Kosta koristi asistenciju Nejmara.

 

Brazil je ovom pobedom napravio korak ka osvajanju grupe, jer je u prvom meču Venecuela je šokirala Kolumbiju 1:0.

Nakon što su oba tima postigla po gol iz prvih napada na meču, usledio je presing Brazila, koji u narednih desetak minuta propušta dve gol šanse, odnosno golman i štoper Perua sprečavaju Freda i Nejmara da donesu ekspresan preokret.

Odgovorio im je strelac prvog gola na meču Kueva, ali je i njegov pokušaj zaustavio golman Džeferson. Do kraja poluvremena samo je Peru još jednom zapretio, Karlos Lobaton je šutirao sa 25 metara, ali je Džeferson opet bio siguran.

U drugom poluvremenu igrala se “viktorije”. Brazil je opsedao gol Perua, ređale su se šanse, Nejmar je pogodio prečku, već viđen gol Vilijana je sprečen klizećim blokom, da bi 15 minuta pre kraja lopta posle novog pokušaja Nejmara završila za malo pored stative.

Isti epilog imao je njegov šut iz velike šanse iz kaznenog prostora u 90. minutu, da bi u drugom minutu nadoknade vremena “Selesao” konačno stigao do zaslužene pobede.

Nejmar ovaj put nije tražio gol, već je sjajnim proigravanjem kroz srce šesnaesterca pronašao usamljenog saigrača, a Šahtjorov ofanzivni vezista Kosta je timsku akciju krunisao pogotkom za velika tri boda.