KORAK BLIŽA NOVOJ OLIMPIJADI: Milici Mandić srebro na Gran priju u Rimu!

Milica Mandić
Beta

Naša tekvondistkinja je na Gran priju u Rimu osvojila važne bodove i približila se učešću na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

Ućešće na Gran priju u Rimu Mandićeva je počela pobedom nad reprezentativkom Kazahstana Deniz Kansel 9:6.

U drugom duelu u Rimu, nokautom je pri rezultatu 3:0 savladala Hrvaticu Ivu Radoš. Sa odličnom Korejkom Da Bin Lee, u polufinalu za pamćenje, još jednom je pokazala zašto je vrhunska takmičarka. Zlatnim bodom posle rezultata 14:14, Mandićeva je izborila ulazak u veliko finale. U borbi za zlato ovoga puta je bila bolja Poljakinja Aleksandra Kovalčuk.

– Zadovoljna sam rezultatom u Rimu. Iako se nisam osećala najbolje u mečevima, zajedno sa trenerom sam pronalazila način da pobedim. Borbe su bile dobre, sa jakim protivnicama i to mi je bitno za nastavak sezone kao i za ranking listu – istakla je Milica Mandić.

Trener Milice Mandić i trener reprezentacije Srbije nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatom. Jović se osvrnuo i na učinak Orlova tokom prva dva takmičarska dana Gran prija u Rimu.

– Ovo je prvi Gran pri u ovoj godini.Nažalost svi naši takmičari su ispali u prvim borbama, iako su bili izvanredni. Ovaj loš niz je prekinula Milica. Srebro je odličan rezultat i zadovoljni smo postignutim. U nedelju se takmiči Vanja Stanković i nadamo se još jednom dobrom nastupu – istakao je Dragan Jović.