KORAK OD SNA: Jokanović odveo Fulam na Vembli posle više od četiri decenije! (VIDEO)

Slaviša Jokanović
print screen/youtube.com/Fulham Football Club

Fudbaleri Fulama plasirali su se u finale plej-ofa engleskog Čempionšipa, pošto su revanš utakmici polufinala pobedili Derbi sa 2:0.

 

Ekipa Slaviše Jokanovića je tako na svom stadionu nadoknadila zaostatak iz prve utakmice kada je izgubila sa 1:0 i ukupnim rezultatom 2:1 izborila svoje prvo finale Čempionšipa.

– Danas je moj tim igrao odličan fudbal. Kontrolisali smo sve, napravili smo mnogo prilika, bili smo veoma fokusirani i organizovani, i nismo dozvolili sa se nađemo u bilo kakvoj opasnosti – rekao je menadžer ekipe sa Krejven Kotidža Slaviša Jokanović.

Fulam je poveo golom Rajana Sesenjona u 47. minutu, da bi trijumf i veliko slavlje domaćinu doneo Denis Odoi pogotkom u 66.

Derbi je posle drugog gola imao inicijativu, ali nije ozbiljnije uspeo da pripreti golmanu Fulama Markusu Beteneliju.

– U drugom poluvremenu smo pojačali pritisak, postigli smo dva sjajna gola i moram da budem izuzetno zadovoljan zbog mojih igrača, zbog navijača. Trebala nam je ovakva vrsta sreće. Ovi ljudi su to zaslužili – poručio je srpski stručnjak posle utakmice.

Fulam će u finalu plej-ofa Čempionšipa 26. maja na stadionu Vembli igrati protiv boljeg iz duela izmedju Aston Vile i Midlzbroa.