Kosanović: Radujemo se susretu sa Partizanom, to je najbolji tim u Srbiji

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović izjavio je da njegove fudbalere očekuje ozbiljan posao na domaćem terenu protiv Partizana.

On je istakao da tu utakmicu treba da prihvate kao izazov i mogućnost za proveru svojih mogućnosti protiv najboljeg tima u Srbiji.

– Imamo lepu rezultatsku seriju i dobru atmosferu u timu. Ne postoji imperativ osvajanja ili gubljenja bodova, nemamo pritisak te vrste, pa ova utakmica treba da nas obraduje. Proverićemo koliko možemo da se suprotstavimo našem najboljem timu, koji jedini u zemlji ima reprezentativce i to čak petoricu (Vladimir Volkov, Branko Ilić, Nikola Drinčić, Danko Lazović i Petar Škuletić) – rekao je Kosanović radiju Sto plus.

Novi Pazar u nedelju dočekuje Partizan u 14. kolu Super lige Srbije.

Ekipa Milorada Kosanovića je šesta na tabeli s 20 bodova i utakmicom manje, dok su crno-beli, s 34 boda, lideri prvenstva.

– Brine me što smo imali tri nedelje pauze, što nije dobro. One planirane dve su nam odgovarale, ali nedelja koju su nam „naturili”, ne znam čijom odlukom, stvorila nam je problem. Bez obzira na sve, imaćemo najveću želju da se svih 90 minuta takmičimo i pokušamo da napravimo rezultat – kazao je Kosanović.

– Očekujem lep ambijent na tribinama. Koliko poznajem ovaj grad i ljude, siguran sam da neće biti problema – dodao je trener Novog Pazara.

On je rekao da je kao trener Crvene zvezde imao uspešan bilans s crno-belima, a da je predvodeći Vojvodinu ostvario više poraza.

– Dok sam trenirao Vojvodinu, nisu dozvoljavali da Partizan izgubi. Bilo je to vreme Mirka Marjanovića. Imali su strašan tim, to je ona prva generacija Ljubiše Tumbakovića sa Predragom Mijatovićem, Slavišom Jokanovićem, Gordanom Petrićem, Brankom Brnovićem, Zoranom Mirkovićem. Posle njih, došli su Savo Milošević, Albert Nađ, Dragan Ćirić, sve dobri momci i sjajni igrači – rekao je Kosanović.

Trener Pazaraca neće računati na Žarka Udovičića koji odradjuje kaznu zbog žutih kartona, dok su Vladimir Otašević i Bojan Djordjević zbog povreda ranije završili jesenju polusezonu.

Kako je saopštio generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać, utakmici neće prisustvovati navijači Partizana.

On je dodao da će, uprkos najavama da bi severna tribina mogla da bude zatvorena zbog kazne koju je Pazarcima izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, sva tri sektora biti otvorena za gledaoce.

– Doneta je disciplinska mera kojom će na dve utakmice severna tribina biti zatvorena za navijače. Razlog je prekomerena upotrebe pirotehnike na utakmici s Borcem, kada je povređen golman Čačana (Nikola Petrić). Nismo pismeno obavešteni o toj odluci, na koju imamo pravo žalbe i žalićemo se, pa se iz tog razloga kazna ne može odnositi na nedeljni duel – objasnio je Korać.