ZVEZDA IZGUBILA U PRAZNOJ ARENI: Bamberg došao do treće pobede rezultatom 69:75

DA
Beta

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su pred domaćom publikom od Brose Bamberga u petom kolu Evrolige – 69:75.

 

Foto: Dušan Alimpijević/ Beta

Zvezda je ovako doživela treći poraz u Evroligi, dok je nemački klub došao do trećeg trijumfa.

Izabranici Dušana Alimpijevića od starta meča nisu mogli da pronađu pravi ritam u napadu. Poenom Ročestija Zvezda je smanjila na 10:9, međutim tada je usledila serija Bamberga.

Predvođeni Dorelom Rajtom gosti prave 12:0, dolaze do velikih 22:9 i tako prave značajniju prednost. 

Uspela je Zvezda da u drugoj deonici priđe, ali je Brose uvek imao odgovor. U poslednja tri minuta poluvremena viđena je slaba igra Zvezde koja je propustila šansu da uhvati rezultatski priključak. 

Na pauzu otišlo se sa rezultatom 34:43. 

Drugo poluvreme bila je preslikana druga deonica, u kojem je Zvezda stalno prilazila protivniku, ali nikako nije uspela i da povede. Ročesti se probudio, odlično igrao, ali Bamberg je uvek pronalazio način da dođe poene. 

Moraju se spomenuti i sudije, koju su u više navrata “izgubile kompas” i sudile sumnjive sitaucije, uglavnom u štetu crveno-belih. Na kraju, Bjelica je promašio trojku za mogući priključak, a potom je Zizis pogodio i tako presudio ekipi Dušana Alimpijevića. 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rubit sa 15 poena, Radošević je imao 11, dok je Hikmen ubacio 12 poen. Kod Crvene zvezde, Ročesti je bio na visini zadatka sa 22 poena, dok ga je samo ispratio Lesor sa 14 i devet skokova.