Sale odabrao ‘Orlove’: Poznat spisak reprezentacije Srbije za Eurobasket

Aleksandar Đorđević
Beta

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće prvenstvo Evrope. Okupljanje ekipe zakazano je za 15. jul.

 

Evropsko prvenstvo 2015. trajaće od 5. do 20. septembra, zajednički će ga organizovati Hrvatska, Francuska, Nemačka i Letonija, a u grupi B, koja će svoje mečeve igrati u Berlinu, nalaze se Srbija, Španija, Italija, Nemačka, Turska i Island.

Iz svake od četiri grupe – po četiri najuspešnije selekcije proći će u osminu finala, a naša grupa se „ukršta” sa grupom A u kojoj su Rusija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Finska, Poljska i Izrael.

Novi kapiten naše reprezentacije je Miloš Teodosić.

Spisak igrača: Miloš Teodosić , Stefan Jović, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević , Rade Zagorac, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Marko Kešelj, Nemanja dangubić, Nemanja Bjelica, Luka Mitrović, Zoran Erceg, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Đorđe Majstorović, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica , Boban Marjanović, Kuzmić, Štimac, Milutinov.

Sa Eurobasketa 2015 samo dve najbolje ekipe stiču direktno pravo da nastupe na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Ovaj spisak ima svoje zašto. Težimo atletskoj košarci. Tome je možda najbliža Španija u Evropi. Kada sam došao nismo imali dominantne igrače u inostranstvu. Međutim, to se sada promenilo. Ove sezone su pokazali da postaju lideri ne samo u svojim klubovima nego i u Evropi. Jako mi je drago. Zaslužili su ponašanjem I igrama – rekao je Đorđević.