ABA: Fudbalski derbi menja raspored Fajnal fora

Završni turnir ABA lige igraće se u Beogradu, ali će umesto planirana tri dana, trajati četiri - od 24. do 27. aprila. Razlog je odigravanje fudbalskog „večitog derbija” Partizan - Crvena zvezda 26. aprila.

Čelnici ABA lige odlučili su da „rastegnu” završni turnir regionalnog takmičenja, koji će biti održan u Beogradu.Umesto planirana tri dana (od 25. do 27. aprila), on će se igrati od 24. aprila do 27. aprila. Odlučeno je da subota, 26. april, bude dan pauze na završnom turniru, jer se tada u glavnom gradu Srbije igra fudbalski „večiti derbi” između Partizana i Crvene zvezde u Superligi.

– Prvo polufinale između Crvene zvezde i Cibone biće odigrano 24. aprila, dan kasnije igraće se drugi polufinalni susret između Partizana i Cedevite, dok će na dan fudbalskog derbija, 26. aprila, biti pauza na Fajnal-foru. Kao što je ranije planirano, finale će se igrati u nedelju, 27. aprila – izjavio je za „Novosti” sportski direktor ABA lige Josip Bilić.

Čelnici ABA lige prvobitno su odredili da se završni turnir ove sezone igra od 18. do 20. aprila, ali su zbog Uskrsa, koji pada u to vreme, odlučili da pomere Fajnal for za nedelju dana kasnije. Fudbalski „večiti derbi” između Partzana i Crvene zvezde uslovio je nove promene.