BEOGRAD JE OVIH DANA PRESTONICA KOŠARKE: U srpskoj prestonici su se okupile ZVEZDE PARKETA i to zbog dece!

Kamp "Košarka bez granica", uz učešće brojnih bivših i sadašnjih domaćih i NBA igrača otvoren je danas u Beogradu.

Košarka
Pixabay.com

Kako se navodi u saopštenju, na ceremoniji su predstavljeni igrači, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nikola Vučević, Ana Dabović, Sonja Petrović, kao i legende Žarko Paspalj, Predrag Drobnjak, Vladimir Radmanović, Bruno Šundov, Radoslav Nesterović, Predrag Stojaković i drugi.

Ovaj kamp je dostigao neverovatan nivo i jako mi je drago da smo danas u Beogradu. Kao mlad sam maštao o NBA, verovatno kao i većina polaznika kampa, i uvek sam iščekivao ol star utakmice i sanjao da jednog dana učestvujem u tome. U Srbiji i regionu imamo mnogo mladih igrača sa velikim potencijalom i važno je da upravo mladji dobiju prostora kako bi se gradile nove generacije koje će nositi našu košarkašku reprezentaciju – rekao je Stojaković.

Možda mladi igrači imaju malo drugačiju perspektivu od nas starijih, ali su nam vrednosti i ciljevi isti. Pogledajte samo naše momke u NBA, Jokić je jedan od najboljih mladih igrača, Nemanja (Bjelica) i Bogdan (Bogdanović) su isto tu i od njih se takodje mnogo očekuje. Verujem u naše momke i u našu reprezentaciju – dodao je Stojaković.

Posebnu pažnju izazvao je i dolazak čuvenog trenera Grega Popovića, koji predvodi San Antonio.

Uvek uživam ovde, u društvu prijatelja. Kampovi poput ovog su sjajna prilika da se okupe mnogi bivši igrači, treneri, da pomognu i vrate nešto zajednici i siguran sam da će mladi momci i devojke uživati – rekao je Popović.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da je kamp sjajna stvar za decu iz Srbije.

Odličan način da se momci i devojke takmiče, treniraju i vide ko je bolji. Verovatno će mnogi od njih jednog dana i završiti u NBA. Sećam se sebe kao klinca. Ja im možda i nisam najbolji primer, jer me u njihovim godinama nije toliko zanimala košarka, ali mislim da je odlično što oni danas imaju priliku da upoznaju neke od najvećih košarkaških zvezda – naveo je on.

Jokić je rekao da je zadovoljan prošlom sezonom u Denveru.

Mi smo spremni kao pojedinci, ali i kao kolektiv. Trudim se da napredujem u svakom segmentu, pa ćemo videti kako će biti – dodao je centar Nagetsa.

Košarkaš Los Andjeles Klipersa Boban Marjanović rekao je da je Srbija zemlja puna talenata i da će polaznicima kampa mnogo značiti da čuju savete omiljenih košarkaša.

Svi igrači sa naših prostora su u NBA veoma složni, družimo se čak i kada igramo jedni protiv drugih, to nam pomaže da napredujemo. Nadam se da će se i današnji mladi košarkaši voditi našim primerom – naveo je on.

U kampu učestvuje više od 60 dečaka i devojčica uzrasta do 17 godina.