DA SE ZNA KO JE GAZDA: Srbija na startu Svetskog prvenstva RAZVALILA Angolu!

Košarkaši Srbije pobedom su počeli takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kini pošto su danas u Fošanu pobedili selekciju Angole sa ubedljivih 105:59 (29:20, 21:12, 28:15, 27:12).

BETA

Srbiju je do prve pobede u Grupi D Mundobasketa vodio Bogdan Bogdanović sa 24 poena, po 14 su dodali Nikola Jokić i Nikola Milutinov, dok je Boban Marjanović upisao 12 poena i deset skokova. Najefikasniji u redovima Angole bio je Karlos Moraiš sa 15 poena.

Srbija je dobro počela svoj prvi meč na šampionatu u Kini i već u prvoj deonici je, zahvaljujući pre svega sjajnom šutu za tri poena (6/7), stekla dvocifrenu prednost. U prvih deset minuta tri trojke ubacio je Bogdanović, a po jednu Jokić, Birčević i Gudurić.

Izabranici Aleksandra Djordjevića su na prvom odmoru imali plus devet (29:20), da bi u finišu druge četvrtine ona iznosila i tada maksimalnih 20 – 30:50.

Srbija je tokom tog dela igre postepeno povećavala prednost, igrala je raznovrsno, a nakon lepe akcije Jokića i Milutinova stigla do tih 20 poena prednosti.

BETA

Vicešampioni sveta ni u nastavku meča nisu spuštali gas, u trećoj četvrtini su imali plus 32, a u poslednjoj i ogromnih 49.

Djordjević je na ovom meču delio minutažu, svi su, osim povredjenog Nemanje Bjelice, dobili priliku da osete teren. U strelce se jedino nije upisao kapiten Miroslva Radiljuca koji je danas zabeležio stoti nastup u dresu nacionalnog tima.

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Filipina, u ponedeljak od 13.30.