Đorđević se podsetio starih dana: Juniorska vremena uz trenera Pešića bila su specijalna

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je gostujući na televiziji 'BHT1' da je uspeh na Svetskom prvenstvu u Španiji, tj. osvajanje srebrne medalje, posledica dobre atmosfere u nacionalnom timu.

– Najvažnija je bila ekipa, jedinstvo, emocija koju smo uspeli uzajamno da pružimo jedni drugima. Mi koji smo postavili postulate pravila igre i vodili igrače kroz celi taj proces, nekih dva i po meseca, uspeli smo da upoznamo igrače, da ih otvorimo i da se otvorimo ka njima – ističe Đorđević.

On je za ovaj TV kanal bosanske televizije istakao da mu je stalo do fer–pleja kako na terenu tako i životu:

– Život je za mene jedno veliko takmičenje, gde jednostavno želiš da budeš što bolji čovek ili da budeš uspešniji. Na kraju se to meri nekim relativnim pojmovima, tako ja mislim i u sportu bez obzira na rezultate i medalje, i za čoveka i za jednog sportistu najbitnije je da ostane kakav je bio čovek.Trebalo bi da budemo isti i u porazu i u pobedi. Taj neki fer–plej je moja zvezda vodilja, jako držim do toga i nikada nikom ne priznam pre odigrane utakmice da je bolji od mene.

On je dodao da je u konatktu sa nekadašnjim saigračima iz reprezentacije Samirom Avdićem, Teomanom Alibegovićem i Dinom Rađom, koji mu je čestitao posle finalne utakmice sa Amerikancima:

– U kontaktu smo i uvek mi je drago kad ih vidim i čujem. Dobro, Divac, Danilović, Paspalj, Obradović, oni su svi tu pa se i viđamo i družimo. Bodiroga, naravno, skoro svakodnevno. Ali ta neka juniorska vremena uz trenera Pešića su specijalna. Moj kum Nebojša Ilić s kojim sam odrastao, 13 godina igrali zajedno… Moj život je vezan za te dane kada smo odrastali i kada su prijateljstva bila jako iskrena, ustvari, najiskrenija i prava, jedina prava – rekao je Đorđević.

Selektor Srbije prokomentarisao je i košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je rekao da je „respektabilan protivnik”.