Dragićević: Čitav život se trenira baš zbog ovakvih mečeva

Crvena zvezda došla je do pretposlednjeg stepenika na putu koji vodi u borbu za trofej Evrokupa i direktnog plasmana u Evroligu naredne sezone.

Crveno-beli će u sredu u Kazanju igrati revanš meč polufinala protiv UNIKS-a, ekipe koju je većina poznavalaca košarke pred početak sezone proglasila za jednu od najvećih favorita Evrokupa.

Među igračima u koje se navijači uzdaju da mogu biti ključni u obezbeđivanju dobrog rezultata protiv ruskog tima i prolaska u finale, svakako se nalazi i Tadija Dragićević.

– U ekipi vlada odlično raspoloženje. Protiv Borca smo pobedili i ujedno uspeli da se malo odmorimo i regenerišemo, pa se nadam da ćemo svi biti spremni za UNIKS, kao i da će Radenović moći da igra – podsetio je Dragićević.

– Doduše ni UNIKS nije igrao utakmicu u međuvremenu i sigurno je da su i oni spremni.

Mali problem pred revanš za Beograđane bi moglo da bude privikavanje na vremensku razliku. Olakšanje je što su već u nekoliko navrata ove sezone putovali u Rusiju, pa imaju iskustva da se izbore sa teškoćama, mada Dragićević to ne smatra kao problem.

– Ovakve utakmice se igraju i na jednoj nozi, a kamoli da se obraća pažnja na vremensku razliku – nema sumnje za Dragićevića

– Čitav život se trenira baš zbog ovakvih mečeva i zbog onoga što je bilo u Kombank Areni.

Kad se povede priča o prednosti koju su crveno–beli stekli u prvoj utakmici, jedino provejava dilema da li je 11 poena malo ili mnogo pred revanš u Kazanju. Međutim, za Dragićevića su stvari više nego jasne – kolika god da je razlika u korist Zvezde, samo dobra odbrana u revanšu donosi rezultat, kao što je uostalom bilo  u Beogradu.

– Odigraćemo maksimalno ozbiljno, ali ćemo biti malo i rasterećeni. U Kazanju će veći pritisak biti na domaćinu. Tih 11 poena prednosti koje imamo iz prvog meča nisu ni mnogo ni malo, ali predstavljaju značajnu razliku koju niko nije očekivao. Zbog toga je to odličan rezultat i veliki uspeh za klub – uveren je Dragićević.