Loša partija crveno-belih: Zvezda uknjižila i treći poraz, Galata zasluženo slavila u prepunoj Areni

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su treći poraz u Top 16 fazi Evrolige, u prepunoj Areni slavio je Galatasaraj 74:65 (19:21, 16:12, 12:18, 18:23).

Meč u beogradskoj Areni protekao je uz manje incidente, samo na samom početku duela, i to zbog toga što su neki pojedinci rešili da ubacivanjem svinjske potkolenice i gađanjem gostujućeg trenera Ergina Atamana izraze svoje nezadovoljstvo što je pred prethodni duel ovih timova u Istanbulu ubijen navijač beogradskog kluba Marko Ivković.

Zvezda, sa učinkom 0-3, zauzima poslednje mesto u grupi E, a naredni meč igraće u petak 23. januara od 20.30 u gostima protiv Barselone, koja ima učinak 1-2.

Prvi deo utakmice obeležila je dominacija Marjanović sa 10 od uvodnih 15 poena tima, da bi u nastavku Arojo diktirao ritam u korist Galate. Ipak, dobrom odbranom i efikasnom završnicom Dženkonsa i Vilijamsa, crveno-beli stiču koš prednosti na poluvremenu.

Dok su u prvom poluvremenu bili ravnopravni protivnik turskoj ekipi, izabranici Dejana Radonjića odigrali su znatno lošije u drugom delu igre i Galatasaraj je zasluženo došao do trijumfa.

Kombank arena je pola sata pre početka meča bila gotovo ispunjena, navijači su mahom došli u majicama sa imenom i likom stradalog Ivkovića.

Po izlasku igrača Galatasaraja na perket priredili su im buran doček zvižducima, a nisu izuzeti ni naši igrači u redovima turskog tima. Ipak, nema incidenata u Areni.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 12, Dangubić 2, Mitrović 4, Lazić, Blažič 4, Kalinić 9, Marjanović 18, Tejić 1, Dženkins 6, Jović, Cirbes 9.

GALATASARAJ: Karter 10, Jang 4, Micov 12, Erceg 4, Gonlum 6, Pocijus 11, Marić 4, Arojo 11, Guler 4, Arslan 8.