“NADAO SAM SE DA ĆEMO BITI KOMPLETNI, ALI…” Đorđević okupio igrače pred kvalifikacije, EVO KOGA NEMA NA PRIPREMAMA

Na tabeli Grupe L Nemačka i Grčka imaju po 12 bodova, Srbija ima 10 na trećem mestu, Izrael ima bod manje, a po osam bodova imaju Gruzija i Estonija.

Aleksandar Đorđević
Beta

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na pripremama za utakmice s Grčkom i Estonijom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Kako je objavljeno na sajtu Saveza, od 16 igrača sa spiska selektora Aleksandra Djordjevića, pripeme je danas započelo devet košarkaša: Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nikola Kalinić, Stefan Jović, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović, Marko Simonović i Ilija Djoković.

Preostalih sedam reprezentativaca priključivaće se timu od sutra, zaključno sa 8. septembrom, kada je planirana zatvorena trening utakmica sa selekcijom Madjarske.

Nadao sam se pred ove ‘prozore’ kad smo napravili širi spisak, da ćemo biti kompletni, da će svi igrači dobiti dozvolu klubova i da nećemo imati problema što se toga tiče. Nažalost, neki su otkazali, neki su morali da poslušaju stav kluba, tačnije mi smo morali, kao u slučaju Teodosića i Marjanovića. Oni neće biti ovde prisutni. Naravno da stalno pričamo o tome, ali treba završiti priču i okrenuti se prvoj obavezi i utakmici protiv Grčke – rekao je Djordjević.

Srbija će 13. septembra igrati na gostovanju protiv Grčke, a tri dana kasnije igraće u Beogradu protiv Estonije, u sklopu četvrtog “prozora” kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Selektor je naveo da će u prvom planu biti taktičke i tehničke finese, a istakao je probleme koje ima ekipa.

Treba videti fizički spremu, svi dolaze iz početnih priprema, mnogi iz individualnog rada, treba to uskladiti i dovesti na isti nivo. Koncentrisaćemo se na igru na dva koša, to je preko potrebno igračima u ovom trenutku jer imaju malo utakmica u nogama i pravih takmičarskih situacija obzirom da su neki davno završili sezone. Neki od aprila nemaju utakmice kao što su Bogdanović, Bjelica, Raduljica – rekao je on.

Djordjević je rekao da je problem i to što će se mnogi priključivati ekipi do 8. septembra, a da poslednji dolazi Dragan Milosavljević.

To su klubovi koji nam postavljaju zahteve, rešavaćemo ih tako što ćemo se adaptirati koliko možemo – dodao je.

Djordjević je rekao da će za sada razmišljati na trenažni ciklus, pa na takmičarski i da sa ekipom i stručnim štabom mora da se koncentriše na predstojeće dve utakmice.

Što se tiče Grčke, imaće veliku podršku nekih evroligaških igrača kao što su imali u prethodnom periodu. Grčka i Nemačka su jako blizu plasmanu na Svetsko prvenstvo, s ozbirom da obe ekipe imaju šest pobeda, te ostaje žal za propuštenom prilikom protiv Nemačke u Novom Sadu. Za izgubljenom utakmicom i načinom na koji smo izgubili, trebalo je da je privedemo rutinskije kraju – naveo je selektor.