NBA: Oklahoma uzvratila udarac

Košarkaši Oklahome su noćas savladali ekipu San Antonija u četvrtom meču finala Zapada i izjednačili na 2-2

U nastavku finala plej ofa Zapadne konferencije NBA, košarkaši Oklahoma Tandersa noćas su savladali ekipu San Antonija rezulatom 105:92 (26:20, 32:23, 25:24, 22:25) i izjednačili na 2:2 u seriji.

Ovo i nije iznenađenje jer susreti ove dve ekipe gotovo po pravilu imaji isti završetak kada se igra u Oklahomi. Domaćin je u poslednjih devet utakmica protiv Sparsa slavio isto toliko puta!

Pred oko 18 hiljada gledalaca, Tanderse su predvodili neverovatni Rasel Vestbruk i Kevin Durent koji su ubacili 71 od 105 poena za svoju ekipu. Epitet najkorisnijeg igrača na terenu poneo je Vestbruk koji je pored 40 poena dodao deset asistencija, pet uhvaćenih i isto toliko ukradenih lopti. Za nijansu slabiji učinak imao je popularni Durentula, sa 31 ubačenim košem i po pet skokova i asistencija.

Na suprotnoj strani po 14 poena postigli su Francuzi Toni Parker i Boris Diao, koji je dodao i 10 skokova. Mnogo više se očekivalo od Manua Đinobilija, koji je ubacio svega pet poena.

Naredna utakmica, u kojoj je domaćin San Antonio, igraće se u noći između četvrtka i petka. Podsećamo, finalna serija se igra na četiri dobijene utakmice.