Odabrana najbolja petorka!

Evroliga je i ove sezone nastavila sa praksom da neposredno pre završnog turnira proglasi najbolju petorku regularnog dela takmičenja

U najboljoj petorci ovogodišnjeg takmičenja nalaze se igrači iz četiri različite ekipe. Ovogodišnju najbolju petorku će predvoditi Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez iz Reala, a podrška u bekovskoj liniji biće im Kit Lengford iz Armanija. Na krilnoj poziciji se našao Soni Vims iz moskovskog CSKA, a ‘petica’ je rezervisana za  Anta Tomića, centra Barselone.

Pored startnih pet, Evroliga je izabrala i drugu petorku. Bekovske pozicije su poverene Rikiju Hikmanu iz Makabija i iskusnom Vasilisu Spanulisu, pleju Olimpijakosa. Viktor Krijapa, krilo CSKA iz Moskve je takođe našao svoje mesto u ovoj petorci, a pored njega tu su još i Nikola Mirotić, uzdanica Reala i Stefan Lazme, centar Panatiaikosa.

Završni turnir Evrolige se igra u Milanu, od 16. do 18. maja u hali Forum Mediolanum.U polufinalu će se sastati  CSKA Moskva – Makabi Tel Aviv, odnosno Barselona – Real Madrid.