POSTIGNUT DOGOVOR Partizan nastavlja takmičenje u KLS, na FMP bez Pavlovića!

KK Partizan izmirio je dugovanja prema Košarkaškoj ligi Srbije pa će igrati protiv FMP-a u sredu, u trećem kolu prvenstva.

 

Prema rečima direktora takmičenja Leona Deleona, šampion je postigao dogovor sa ligom da kompletan dug od 1.27 miliona dinara izmiri u tri rate.

Partizan će u Železniku u sredu biti oslabljen neigranjem Aleksandra Palovića, koji se još uvek oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zaradio u četvrtom utakmici polufinalne serije ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Prvi operativac lige je crno-belima zapretio suspenzijom u četvrtak, poslednjeg radnog dana pred prvomajske praznike, što je podiglo medijsku prašinu.

Mislim da nema razloga za to. Sve je rađeno kako bi se Partizanu olakšalo, a u skladu sa zakonom. S obzirom na finansijsku situaciju crno-belih, pred početak lige smo se dogovorili da kompletan dug (1.272 miliona dinara) bude izmiren u tri rate. Prva je „legla” na vreme, a druga je trebalo da bude uplaćena najkasnije 20. aprila. Pošto nije, razgovarali smo dan kasnije, zatim i 22. aprila, kada su rekli da će biti uplaćeno. Ali, nije, pa sam, po slovu zakona bio dužan da Partizan pisanim putem obavestim o mogućim sankcijama. Desilo se da je zapravo poslednji rok, uz ostavljanje vremenskog prostora za uplatu, bio prošli četvrtak – rekao je Deleon za „Večernje novosti”.

Zasad nije poznato da li je Partizan uplatio kompletan dug (treća rata do 20. maja) ili samo drugu ratu.

– Videćemo kada se pojavi na računu, ali to je sada i nebitno, jer i sa drugom ratom Partizan stiče uslov za nastavak igranja. Bilo je i ranije slučajeva da se klubovi susreću sa mogućom suspenzijom, ali nisu medijski ispraćeni, jer nisu u pitanju veliki klubovi. Svi su izmirili obaveze. Zasad, osim Partizana, ne postoji klub kome stižu dugovanja na naplatu – dodao je direktor KLS.

Posle prva dva kola Partizan, FMP i Crvena zvezda Telekom imaju po dve pobede.