VELEMAJSTOR – Ana Dabović: Trojka koja je ‘ućutkala’ rivala

košarkašice
kss.rs

Srpska košarkašica, Ana Dabović, juče je u pobedila nad Turskom bila najefikasnija među „Orlicama” sa 31 pogođenim poenom. Ipak, ona nije sebe stavljala u prvi plan, već je istakla da su sve igračicedavale jedna drugoj energiju i da je ekipa timski pobedila u četvrtfinalnom meču Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

 

– Svaka cura je dala doprinos trijumfu. Da nismo verovale i sa time ušle u meč, ne bismo mogle da pobedimo. Poslušali smo plan utakmice… Nismo odustale od našeg presinga i borbe. Verujem da su mi devojke dale energiju. Bez odbrane, borbe, trčanja… ne bismo pobedile. Bila sam koncentrisana od početka do kraja – rekla je Ana Dabović.

Najzanimljiviji detalj na meču bila je trojka mlađe sestre Dabović, u samom finišu. Na taj način je Ana „prebacila” 30 poena.

Srbija je ovako izborila kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine, a Ana Dabović je to šaljivo prokomentarisala koristeći svoju stariju sestru Milicu, kapitena srpske reprezentacije.

A i Milica hoće da ide na Olimpijske igre, pa rek’o da ne čeka do 38. godine. Ako već hoće da igra, neka igra sa 34 – kazala je Ana uz osmeh.