VIŠE OD UTAKMICE: Đenka ima poseban motiv za meč protiv Turaka!

Čarls Dženkins
kkcrvenavezda

Mečevi ova dva kluba su poslednjih godina događaji visokog rizika a rezultatski značaj večerašnjeg meča podgrejao je atmosferu do usijanja.

 

Košarkaši Crvene zvezde vraćaju se obavezama u Evroligi gde im predstoji paklena borba za ulazak među 8 najboljih timova Evrope. Prvo iskušenje je meč protiv Galatasaraja a posle ubistva Marka Ivkovića susreti ova dva kluba su mnogo više od sportskog događaja. 

– Naravno, biće ovo utakmica i za Marka, igraćemo i za njega, samo moramo da ostanemo usredsređeni i na naš posao i probamo da dođemo do pobede – kaže Čarls Dženkins.

Amerikanac smatra da su sećanja na veliku tragediju sveža i da će se to osetiti i na večerašnjem susretu.

– Igrao sam za Zvezdu u Top 16 protiv Galatasaraja posle te tragedije, atmosfera je bila vrlo emotivna za sve. Očekujem da će biti isto i danas, malo smo promenili tim od tada, većina igrača je i dalje tu. Pokušaćemo da se vratimo na pobednički kolosek u Evroligi posle dva poraza. Bliži se kraj ligaškog dela i biće sve teže i teže… Biće nam potrebno što pre da uhvatimo naš ritam i da ostvarimo nekoliko trijumfa u nizu. Galatasaraj je vrlo dobar tim sa mnogo kvalitetnih pojedinaca, dolazi u Beograd po pobedu, ali i mi želimo da slavimo – rekao je Zvezdin bek.

Susret 23. kola Evrolige između crvene zvezde i Galatasaraja igra se večeras od 19 sati.